Let’s talk handmade

                 Nu prea v-am obișnuit cu multe vorbe, bla bla-uri sau discuții…mai mult din dorința de a nu plictisi decât din lipsă de subiecte…dar totuși, today is the day that we will :p. Iar subiectul ales e bineînțeles produsele handmade.

                 De ceva vreme, de când am intrat în branșa asta, tot studiind piața și concurența am dat peste tot felul de creatori și produsele lor handmade….și se poate spune că toată lumea face HANDMADE!!! Bun, bun…și dacă toată lumea face handmade, cum ne diferențiem unii de alții?!??!? Unii dintre voi vor spune – originalitatea iar alții vor spune – prețurile…și ar avea dreptate, dar din câte am observat foarte mulți uită să dea importanță calității PREZENTĂRII… și de aici și indignarea mea.  După umila mea părere, hamdmade-ul merită mult mai mult respect decât prezentarea unui produs printr-o poză cât se poate de blurry și nefocalizată. Nu zice nimeni că trebuie să fii un adevărat artist în arta fotografică…dar zău așa, străduiește-te mai mult!!!! Mie, personal, ca posibil cumpărător, îmi zgârie nervul optic!!! E ca și cum te zgârie pe creier o engleză cu un accent de tot câ…ul, scuzați limbajul. Și problema nu e doar la calitatea pozelor…ci și în modul de prezentare a produselor în poze…ba vezi poze cu inele pe o mână complet neîngrijită (iar dacă ești norocos și poza nu e blurry…poți observa chiar și mizeria de sub unghii)…ba produse pozate pe tot felul de obiecte, prin care sunt convinsă că s-a încercat a face o poză artistică…dar cum să iasă artistică dacă culorile obiectului sunt foarte similare cu cel al produsului, contrastul ne-realizându-se!?!?!? Adevărul e că aici nu încerc să arunc cu noroi în alți,i ca să putem zice că noi suntem ăia mai tari…nici pe departe, noi mai avem mult de crescut și de învățat, dar chiar și la nivelul ăsta avem nevoie de cel puțin câteva ore bune în editare pozelor+pozatul lor până a ajunge la prezentarea lor ca produs finit. În plus, mulți nu-și personalizează lucrările…nu le fac ale lor…nu tu o denumire a produsului, o descriere…o etichetă personalizată…ceva…ci preferă să trântească o poză acolo și la denumire chiar să lase extensia .jpg ca nume sau descriere a produsului…

                  Da…niște fleacuri…dar părerea mea e că se vede de la o poștă cine lucrează handmade profesionist…și cine nu! Iar pentru cei care o fac bine, toată stima și recomandarea!!!…pentru restul…rușine!!! Și totuși culmea ironiei…e că acele persoane chiar au cumpărători…și mă crucesc cum de?!!? Poate că mă lămuriți voi…

                 Problema care rezultă din toată tărășenia asta se reflectă asupra prețurilor puse produselor handmade deoarece o prezentare și o personalizare a produselor…crește automat prețul….dar asta e o altă problemă pe care o vom ataca în alte zile….

Iar ca exemple dragi mie de “AȘA DA”, vă rog, feel free to visit: Cor y Amor, Alessories, și mulți alții de prin blogroll… Astea fiind spuse, ne retragem la somn! Spor la treabă și la cât mai multe produse prezentate calitativ!!!

                   Zbye!

Advertisements
Categories: General, Handmade aRT, Let's talk... | Tags: , , , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Scrie-ne ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

DOINOIEMBRIE

- by: Crișan Adnana Ștefania

Amsterdam Info

noutati&informatii&barfe din Amsterdam

Marionette

...frustrări de provincială...și roșu...

Camelia Crisan

Creaza-ti propria fericire!

APIS

Miere de albine și produse apicole naturale.

andreibalan

______________________________________________

Juliacastorp's Blog

Studii de dans macabru

De-ale Irinei

Eu, aici, acum, altfel

Misscinnamon's Weblog

Welcome to the candy shop!

Jurnalul Evei

Please don't romanticize me. I am not who you think I am.

creativithea

... un spațiu în care imaginația nu are limite.

Trippin Through Time

Devenim ceea ce gândim

Tink3rbe11's Blog

Eu in forma bruta

Margeleonline

Primul pas spre lucruri minunate

Scanteia

CENACLUL TIMPURILOR NOI

artificiu

Art- Minda

%d bloggers like this: